Januar med Dialogpilotene

 

Dette gjorde Dialogpilotene i januar!

Under bildene finner du innholdet i tekst.

Dialogverksteder

Blant månedens verksteder, handlet et om Religionens rolle i det å være krysskulturell. Det var ICC, Gamlebyen og Grønland menighet som sammen med Forandringshuset Grønland arrangerte denne temakvelden. Ungdommer fra ulike moskéer og menigheter.

Takk til Prosperastiftelsen!

Et team fra Prosperastiftelsen har de siste månedene utarbeidet en handlingsplan for Dialogpilotene, slik at organisasjonen vår kan vokse. Her fra overleveringsmøtet. Prosperastiftelsen skriver følgende på Facebook:

Dialogpilotene er et unikt samarbeid på tvers av tro og livssyn. De har som mål å forebygge utenforskap og radikalisering gjennom dialog. (...) Gjennom å øke Dialogpilotenes aktivitetsnivå, vil samfunnsnytten øke ved at mennesker med ulik bakgrunn og ulikt ståsted klarer å snakke sammen og samarbeide på tross av sine forskjeller.

Vi retter en stor takk til det frivillige teamet: Henning Hexeberg, Harald Kristofer Berg, Kim Sivertsen, Marthe Brænden Bordal, Klaus Breivik, Malin Daviknes og Ivar Barlindhaug.

Stovner Leaderz

Leaderz-Stovner er et program for unge mellom 16 og 22 år, som ønsker å lære å lede seg selv og andre. Dialogpilotene ble invitert for å ha samtaler med årets deltakere om identitet, kroppsspråk og presentasjonsteknikk.

Foredrag for voksne ungdomsarbeidere

Leder i Dialogpilotene, Eliana Hercz, ble invitert til KIF sitt klubblederseminar for å holde foredrag for 60 ungdomsklubb-arbeidere, om hvordan skape trygge uenighetsfellesskap, trene unge i å bruke stemmen sin og gi tips til hvordan å møte ulike ytringer.

Besøk fra England

Gruppene Faithfull friends og Women first fra Smethwick-området i England besøkte oss i slutten av januar. Faithfull Friends representerer fire trosretninger, og har de siste årene reist til steder i verden for å dele og lære av andre.

Kunnskapen de tar med seg fra stedene de besøker, bruker de for å build a community of reconciliation in Sandwell, that celebrates our diverse communities and which will endure bringing peace, friendship, understanding and hope for this and succeeding generations.

Vi fortalte om vårt arbeid, og fikk høre hvordan de to interreligiøse gruppene praktiserer dialogarbeid i England.

 
Dialogpilotene