Året 2022 med dialogpilotene

Vi ser tilbake på et innholdsrikt år. Her er noen høydepunkter fra 2022.

Godt nytt år!

Under bildene finner du innholdet i tekst.

 

Tilskudd fra Sparebankstiftelsen DNB

Dialogpilotene fikk i år tilskudd fra Sparebankstiftelsen DNB. Det muliggjorde at organisasjonen og studietilbudet vårt får bestå og at vi kan utvikle oss videre!

Ny ansatt!

Med tilskuddet fra Sparebankstiftelsen DNB var det mulig å få en ny DP-ansatt. Charlotte Cyrus er utdannet lektor og tok dialogpilotstudiet i 2020/2021. Ved siden av jobben i Dialogpilotene er hun underviser på Utøya.

Hjelp fra Prosperastiftelsen

Dialogpilotene var blant prosjektene Prosperastiftelsen valgte å satse på og hjelpe i 2022.

Konferanse om religiøs ekstremisme

I mai arrangerte Utøya og Samarbeidsrådet for tros- og livssyn seminaret Religiøs ekstremisme på Utøya. Dialogpilotene deltok i en panelsamtale om «Gode tiltak mot ekstremisme», der vi fortalte om vårt arbeid med forebygging.

Ytringsfrihetskommisjonens utredning

15. august overleverte Ytringsfrihetskommisjonen sin utredning med tittelen En åpen og opplyst offentlig samtale. I utredningen kommer det frem at «ungdom og unge voksne må utvikle en solid ytringsberedskap, uten at de nødvendigvis skal tvinges inn i offentligheten». Kommisjonen trakk frem Dialogpilotene som en «godt egnet modell", og at «en slik modell kan brukes for å gi utdanning og trening i spørsmål relatert til ytringsfrihet».

Nordic Safe Cities

Trygg by Norge er et prosjekt i regi av Nordic Safe Cities og Gjensidigestiftelsen. På en todagers samling på Utøya i august delte representanter fra ti norske byer erfaringer med forebygging og arbeid mot ekstremisme.

Dialogpilotene har de siste tre årene blitt invitert som sparringspartner, for å dele erfaringer og diskutere ulike utfordringer og dilemmaer knyttet til norske byers arbeid med forebygging og motvirkning av ekstremisme.

Faglig påfyll

Det offentlige ordskiftet er i stadig endring og samfunnsdebatten tas ofte inn i klasserommet. For Dialogpilotene, som har mange oppdrag i skolen, er det viktig med oppdatert kunnskap om hva som opptar elever i norske klasserom. Gjennom hele året har vi deltatt på ulike konferanser for å få faglig påfyll.

Her fra den nordiske konferansen Ytringsfrihet – rom for alt og alle?, arrangert av Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter i oktober i år.

Samarbeid med Utøya

I 2022 har Dialogpilotene inngått samarbeid med Utøya. Vi ser frem til å dele erfaringer og undervisningsmetoder i 2023.

Denne høsten har Dialogpilotene jobbet med formidling mot hatprat, i en ekspertgruppe nedsatt av Stopp hatprat. Sammen med Det Europeiske Wergelandsenteret, 22. juli-senteret, HL-senteret og Unge funksjonshemmede arrangerte vi en tredagers samling på Utøya i oktober og en temakveld i desember, for å jobbe med formidlingens rolle i kampen mot hatprat.

Dialogverksteder

Sist, men ikke minst, har året vært fylt av de mange dialogverkstedene vi har holdt. I løpet av høsten 2022 har vi fasilitert dialog for nesten 1000 mennesker.

Tusen takk til alle dialogpiloter for uvurderlig innsats i 2022!

GODT NYTT ÅR!

 
Dialogpilotene