Dialogpilotene forteller: Tamina Sheriffdeen Rauf

I serien «Dialogpilotene forteller» spør vi tidligere studenter om å dele sine erfaringer fra Dialogpilotstudiet og arbeidet med dialog i praksis. Denne gangen forteller Tamina Sheriffdeen Rauf om møter med ungdom.

Foto: Charlotte Cyrus

Dialogarbeid har for meg alltid vært en lidenskap. Jeg fullførte dialogpilotutdanningen i 2021. Som dialogpilot har jeg fått reise rundt til ulike skoleklasser og holdt dialogverksted om vanskelige temaer som ekstremisme, rasisme, ytringsfrihet og religionskritikk (for å nevne noen).

Å møte unge mennesker og høre deres perspektiver er uvurderlig. Å utfordre dem på sine fordommer er både gøy og krevende. Rett og slett fordi man også må gå dypt inn i seg selv!

I etterkant av hvert oppdrag er jeg utslitt, fordi hjernen min har jobbet på høygir med fasilitering av verksted, samtidig som dype refleksjoner har summet i bakgrunnen. Og en time etterpå innser jeg hvor klok jeg har blitt i møtet med ungdommene våre. Jeg har stor tro på generasjonen som straks skal ut i voksenlivet – for en så raus, reflektert og lærevillig gjeng mennesker vil garantert skape det beste Norge noensinne!